Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

În atenția cetățenilor moldoveni care se află în calitate de îngrijitori la domiciliu (metapelet) în Israel

Publicat:Wed, 18/03/2020 - 00:00

Autoritățile israeliene au anunțat interzicerea intrării noilor îngrijitorilor străini la domiciliu (metapelet) în Israel, din cauza crizei COVID-19.

Autoritatea israeliană pentru Imigrare și Control la Frontieră (PIBA) a publicat noi reglementări temporare, care permit îngrijitorilor la domiciliu străini (metapelet), ce deja activează în Israel, să se angajeze în poziții noi temporare de lungă durată la un alt angajator vârstnic sau cu dizabilități, chiar dacă aceștia se află în Israel pentru o perioadă între 52 și 63 de luni.

Îngrijitorii la domiciliu străini (metapelet), care se află în Israel mai mult de 51 de luni, pot să se angajeze nu doar ca îngrijitori suplinitori, dar pot obține un loc de muncă de durată mai lungă, până la expirarea termenului de 63 de luni de aflare în Israel.

Îngrijitorii la domiciliu străini (metapelet), care se află în Israel până la 51 de luni (și nu lucrează deja de 90 de zile) și cei care se află de 52 de luni și mai mult (și nu lucrează deja de 30 de zile), au la dispoziție 30 de zile pentru a se înregistra la noul loc de muncă prin intermediul unei agenții autorizate.