Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

90 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Statul Israel în Republica Moldova

Publicat:Sat, 18/04/2020 - 13:45

La 18 martie 2020, conform indicației Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, cu acceptul Comisiei pentru Situații Excepționale, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a organizat a doua rută charter pentru repatrierea a 90 de cetățeni moldoveni din Israel în Republica Moldova.

Ambasada a întocmit lista cetățenilor Republicii Moldova, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.6 din 26.03.20, acordând prioritate familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, și altor categorii de concetățeni aflați în situații de dificultate în Statul Israel, din cauza crizei Covid-19.

Ambasada menționează suportul autorităților Statului Israel, care în perioada stării de urgență, a oferit tot sprijinul necesar pentru ca cetățenii moldoveni să poată ajunge în țara sa de luminatele sărbători de Paști.

La revenire în Republica Moldova, cetățenii vor trece controlul medical obligatoriu și se vor afla timp de 14 zile în autoizolare la domiciliu.