Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Alertă de călătorie în Statul Israel (actualizată la 26 iunie 2020)

Publicat:Fri, 26/06/2020 - 11:52

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Autoritățile israeliene au anunțat despre relaxarea treptată a măsurilor pentru ieșirea din carantină începând cu 4 mai 2020 și până la 1 august 2020.

În perioada menționată rămâne în vigoarea purtarea obligatorie a măștilor în locurile publice și la muncă, menținerea distanței sociale și altor măsuri de protecție individuală. Sunt interzise reuniunile în grupuri mai mari de 250 de persoane.

În ceea ce privește regimul de ședere al cetățenilor străini în Statul Israel, vizele de lucru tip B1, A1, A2, A3, A4, A5 au fost prelungite automat până la 30 iunie 2020.

Deținătorii vizelor de tip B2 (turistice) a căror termen expiră se pot adresa la oficiile teritoriale ale Ministerului de Interne israelian pentru prelungirea termenului de ședere.

Totodată, la momentul actual se menține interdicția de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel până la 1 august 2020. Ieșirea cetățenilor străini de pe teritoriul Statului Israel prin Aeroportul Ben-Gurion este permisă.

Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții cetățenii se pot adresa la linia telefonică de urgență a Ambasadei +972-37-770-544.

La acest număr NU se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.