Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Companiile israeliene interesate în cooperarea cu Republica Moldova în combaterea covid-19

Publicat:Thu, 04/06/2020 - 12:39

4 iunie 2020, Tel-Aviv – Soluțiile medicale și tehnologice pentru identificarea persoanelor infectate cu covid-19, efectuarea intervențiilor chirurgicale sofisticate și colectarea datelor medicale la distanță (telemetric), utilizarea echipamentelor medicale avansate în toate sferele medicinii, au fost prezentate de către grupul științific „Malam Team” și compania „Eltel” în cadrul unei sesiuni la care au participat ambasadorul Republicii Moldova Gabriela Moraru și secretarul I Alexandr Roitman.

Compania Eltel a prezentat cele mai avansate tehnologii de depistare a persoanelor infectate cu covid-19, echipament medical de monitorizare a pacienților la distanță, soluții medicale pentru intervenții chirurgicale sofisticate, alte soluții medicale telemetrice. Tehnologiile respective deja sunt implementate în mai multe spitale din Israel, iar utilajele care depistează covid-19, urmează a fi instalate pe aeroporturile din întreaga lume în viitorul apropiat.

În cadrul discuțiilor ambasadorului Gabriela Moraru cu reprezentanții companiilor menționate partea israeliană și-a expus interesul pentru cooperarea cu Republica Moldova. Acest dialog va fi continuat de către misiunea diplomatică pe parcursul săptămânii viitoare pentru demararea unor proiecte-pilot reciproc avantajoase.