Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Consultările moldo-israeliene privind statutul legal al îngrijitorilor la domiciliu (runda a II-a)

Publicat:Tue, 16/06/2020 - 15:32

16 iunie 2020, Tel Aviv – Particularitățile cadrului legal bilateral, drepturile cetățenilor moldoveni angajați în calitate de îngrijitori la domiciliu, precum și condițiile muncii legale în Statul Israel au fost discutate de către delegațiile interministeriale ale Republicii Moldova și Statului Israel în cadrul celei de-a doua runde de consultări privind semnarea Protocolului B la Acordul cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel (îngrijitori la domiciliu).

În cadrul dialogului, părțile au discutat detaliat conținutul proiectului documentului menționat. Partea moldovenească a ținut să reitereze că la negocierea și semnarea Protocolului se va conduce de prerogativa apărării drepturilor cetățenilor moldoveni.

Esența semnării Protocolului B la Acordul privind angajarea temporară a lucrătorilor moldoveni în calitate de îngrijitori la domiciliu reprezintă obținerea unui loc de muncă legal în Israel și condițiile de apărare a drepturilor de muncă a cetățenilor moldoveni.

În urma semnării de către Părți, Protocolul va avea efect doar pentru persoanele care vor fi angajate după data semnării nu și pentru persoanele deja angajate.

Amintim că prima rundă de consultări a avut loc la 27 mai 2020 în același format.