Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Cooperarea în domeniul serviciilor de urgență dintre Republica Moldova și Statul Israel

Publicat:Mon, 15/06/2020 - 16:01

15 iunie 2020, Tel-Aviv – Împărtățirea bunelor practici în organizarea și funcționarea centrelor de preluare a apelurilor de urgență, precum și utilizarea celor mai noi și performante tehnologii în acordarea asistenței respective, au fost discutate în cadrul întrevederii ambasadorului Gabriela Moraru cu reprezentanții companiei Carbyne.

Contribuția companiei Carbyne la eficientizarea funcționării centrelor de urgență din regiune poate servi drept model pentru implementarea acestuia și în Republica Moldova, a subliniat în debutul întrevederii managerul de vânzări al companiei Carbyne, Ohad Rubinstein. Suntem cointeresați de cooperarea cu țara Dumneavoastră în domeniul eficientizării activității centrelor de preluare a apelurilor de urgență, avem deja o serie de colaborări avantajoase în regiune”, a mai reliefat reprezentantul companiei.

Interesul misiunii diplomatice pentru bunele practici și produsele companiei Carbyne rezidă din rezultatele înalte obținute pe parcursul activității sale în țările din Europa, Asia, Africa, a menționat ambasadorul Gabriela Moraru. Conștientizăm foarte bine că implementarea noilor tehnologii în procesul de funcționare a centrelor de preluare a apelurilor de urgență poate contribui la salvarea a mii de vieți omenești”, a mai adăugat ambasadorul Moraru.

Interlocutorii au fost de acord că particularitățile sistemului de urgență creat de către Carbyne, precum localizarea imediată a apelantului, recepționarea fișierelor audio, video și foto, livrarea altor informații necesare pentru salvarea vieților omenești în situații de criză, pot contribui esențial la activitatea centrelor de preluarea a apelurilor de urgență.