Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Exportul produselor agricole moldovenești în Israel

Publicat:Tue, 21/03/2023 - 11:50

20 martie 2023, Rishon Le Zion - Perspectivele cooperării economice și relațiile bilaterale pe segmentul agricol au fost discutate cu experții din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Statului Israel de către ambasadorul A.Roitman.

În cadrul unui schimb de opinii, ambasadorul A.Roitman a menționat că cooperarera economică pe segmentul agricol între Republica Moldova și Statul Israel trebuie aprofundată și diversificată, prin realizarea unor proiecte comune, bazate pe inovații și transfer tehnologic. De asemenea, a fost subliniat faptul că politicile naționale ale țării noastre în domeniul agricol sunt orientate către viitorul tehnologic, în care expertiza israeliană este una binevenită și utilă în contextul dezvoltării sectorului agroindustrial din Republica Moldova.

În acest context, au fost discutate subiectele principale actuale de colaborare ce vizează: exportul în Israel a fructelor și legumelor proaspete, comercializarea grâului și exportul cărnii de vită ”koșer”.