Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Mărțișor în Israel

Publicat:Sun, 01/03/2020 - 00:00

Anul acesta Mărțișorul în Israel a demarat deja tradițional printr-un concert grandios în orașul Așdod cu participarea colectivelor de artiști din Israel, originari din Republica Moldova.

În discursurile sale, atât ambasadorul Republicii Moldova doamna Gabriela Moraru, cât și viceprimarul municipiului Ashdod, domnul Șimon Katzenelson au menționat frumoasa tradiție de a aduna conaționalii noștri în fiecare an pentru a marca venirea primăverii și marcarea sărbătorii “Mărțișor”.

Publicul a fost delectat cu compozițiile interpretate de către ansamblul folcloric ”Ciocârlia”, artiștii emeriți din Israel Beny Gerzen și Alona Fox, precum și colectivul de dans moldovenesc al municipalității Ashdod.

Invitații evenimentului din Republica Moldova, care au oferit un spectacol de excepție, au fost cunoscuții interpreți Valentin și Amelia Uzun.

De asemenea, oaspeții au avut posibilitatea să admire lucrările pictorilor moldoveni Antonina și Vitalie Grisciuc prezentate sub genericul „Vechiul Chișinău în parfum de flori”.

Organizarea festivalului Mărțișor în Israel de către Ambasadă a fost susținută de municipalitatea orașului Ashdod și consulii onorifici ai Republicii Moldova în Statul Israel.

Festivalul Mărțișor va continua în orașele Akko și Rishon Le Zion.