Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Organizarea seratei de binefacere în vederea atragerii atenției oamenilor de afaceri din comunitatea ortodoxă

Publicat:Thu, 03/10/2019 - 09:56

La 3 octombrie curent, comunitatea evreilor ortodocși din Chișinău, condusă de rabinul Pinhas Zalțman, cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel, a organizat o recepție de binefacere, la care au participat liderii comunităților ultra-ortodoxe din Statul Israel. La întâlnire, au fost prezentate situația politică din țară, climatul și oportunitățile investiționale, activitatea comunității ortodoxe din Republica Moldova.

Liderul comunității ortodoxe din Republica Moldova, rabinul Zalțman, a informat liderii ultra-ortodocși despre planurile comunității de susținere a școlii evreiești din Chișinău, renovarea sinagogii din strada Sciusev, reabilitarea cimitirelor evreiești.

Ambasadorul Gabriela Moraru a ținut o prezentare a Republicii Moldova privind climatul investițional din țară, posibilitățile și domeniile de implementare a proiectelor bilaterale.

Liderul comunității din Moldova a vorbit într-un discurs emoțional despre frumusețea naturii și ospitalitatea oamenilor, dorința comunității ortodoxe de a trăi și de a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova, de a implementa proiecte comune moldo-israeliene și de a spori investițiile israeliene în Republica Moldova.