Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Participarea ambasadorului Gabriela Moraru la Ceremonia de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Basarabia, Bucovina și România

Publicat:Thu, 18/07/2019 - 11:43

L 16 iulie curent, ambasadorul G. Moraru a participat la Ceremonia de comemorare a jertfelor Holocaustului din Basarabia, Bucovina și România, organizată de Complexul Memorial „Yad Vashem”, Ierusalim. La ceremonie au fost prezenți numeroși politicieni, ziariști, precum și reprezentanții comunităților evrei originari din Basarabia, Bucovina și România.

În cadrul ceremoniei a fost dat citirii mesajul Președintelui Republicii Moldova, dlui Igor Dodon, în care s-a menționat următoarele: „Holocaustul reprezintă o crimă împotriva umanității, iar atrocitățile din timpul Holocaustului de pe teritoriul actual al Republicii Moldova reprezintă o tragedie pentru întregul popor moldovenesc. Este o obligație față de generațiile viitoare să cinstim memoria, victimele și supraviețuitorii celei mai grave crime ale secolului trecut. Condamnarea acțiunilor de învrăjbire, antisemite, xenofobe, de persecuție și de exterminare a evreilor este o garanție că astfel de evenimente tragice de trădare a umanității nu vor mai avea loc în societatea noastră”.