Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Precizare privind organizarea curselor charter Tel-Aviv Chișinău

Publicat:Wed, 13/05/2020 - 12:34

Stimați cetățeni,

În contextul sistării transportului aerian regulat de către autoritățile israeliene, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, până la momentul actual a organizat 2 curse charter din Tel-Aviv la Chișinău, pentru repatrierea cetățenilor moldoveni aflați în dificultate.

Astfel, 249 cetățeni moldoveni au fost repatriați în Republica Moldova, de la începutul crizei covid19, dintre care 159 au fost repatriați cu prima cursă charter la 31 martie 2020, precum și 90 cu o a doua cursă charter la 18 aprilie 2020.

Menționăm cu regret că un număr mare de cetățeni, care s-au înregistrat la cursele menționate în listele colectate de ambasadă, au refuzat în ultimul moment zborul la Chișinău.

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel în continuare colectează informațiile privind doritorii de a se repatria în Republica Moldova prin intermediul curselor charter organizate de către autoritățile moldovenești. În acest scop, DOAR cetățenii moldoveni care nu au făcut acest lucru, trebuie să îndeplinească formularul respectiv: https://bit.ly/39oFPUd.

Totodată, aducem la cunoștință că Ambasada a intervenit pe lângă autorități pentru organizarea unei noi curse charter în timpul apropiat, informațiile suplimentare la acest subiect vor fi publicate pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Subliniem în acest sens, că în cazul în care numărul doritorilor de a se repatria în Republica Moldova nu va fi suficient, această cursă nu va putea fi realizată.