Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Procedura de intrare pe teritoriul Statului Israel în condițiile carantinei obligatorii

Publicat:Mon, 16/03/2020 - 11:35

În perioada 12-23 martie 2020, cetățenii străini pot intra pe teritoriul Statului Israel, doar prin îndeplinirea noilor rigori de aflare în carantină obligatorie timp de 14 zile prin autoizolare la domiciliu (hotelurile și hostelurile nu pot fi utilizate în acest scop). Autoritățile israeliene au informat că NU vor putea intra pe teritoriul Statului Israel persoanele care au vizitat în ultimele 14 zile următoarele țări: Italia, Japonia, Egipt, China, Macao, Hong Kong, Singapore, Coreea de Sud și Tailanda.

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel menține și reiterează recomandarea adresată cetățenilor moldoveni privind amânarea călătoriilor în Statul Israel. Dacă totuși călătoria nu poate fi amânată, cetățenii moldoveni vor transmite, cu 5 zile înaintea vizitei în Israel, către secția consulară a Ambasadei Statului Israel în România, pe adresa electronică consul@bucharest.mfa.gov.il, următoarele acte:

  1. Declarația completată pentru solicitarea permisiunii de intrare în Statul Israel (Anexa 1 și 2).

  2. Copia pașaportului solicitantului.

  3. Copia biletului la avion.

După recepționarea actelor enumerate, autoritățile israeliene competente vor analiza solicitarea depusă și vor informa în scris solicitantul. În cazul unui răspuns pozitiv, o scrisoare de confirmare va fi transmisă de către secția consulară către solicitant (exemplu de scrisoare confirmativă în Anexa 3). Doar după recepționarea acestei scrisori confirmative cetățenii străini vor putea călători în Statul Israel.

Totodată, autoritățile israeliene informează că decizia finală privind admiterea sau neadmiterea cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel, în ultima instanță, va ține de instituțiile competente de control la frontieră la sosirea nemijlocită în țară.

În contextul celor menționate, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, recomandă insistent cetățenilor Republicii Moldova, să se abțină de la călătorii în Statul Israel în perioada menționată, până la eliminarea restricțiilor enunțate.