Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Regimul de carantină obligatorie pentru persoanele care intră pe teritoriul Statului Israel

Publicat:Wed, 11/03/2020 - 10:55

Datorită creșterii numărului de cazuri de boală coronavirus Covid-19 pe teritoriul Israelului, guvernul țării începând cu data de 12.03.2020 ora 20.00 și până la 26.03.2020, a dispus ca toate persoanele care sosesc în Israel din orice țară trebuie să confirme că au posibilitatea să se autoizoleze în carantină la domiciliu timp de 14 zile ( cazarea în hotel nu este considerată relevantă în acest scop).

Începând cu12.03.2020 ora 20.00, străinii care călătoresc în Israel trebuie să obțină permisiunea cu 5 zile înainte de a intra în țară prin email (formularul din fotografie) de la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene din statul respectiv. Doar după recepționarea confirmării de la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene persoana va putea călători în Statul Israel.

În timpul trecerii frontierei, cetățenii străini vor trebui să demonstreze personalului serviciului de imigrare adresa la care vor putea să se autoizoleze timpe de 14 zile. În caz contrar străinilor li se va refuza permisiunea de a intra în Israel.

Monitorizarea respectării regimului de carantină se face de către personalul Ministerului Sănătății și al forțelor de aplicare a legii din Israel. În cazul în care vor fi stabilite cazuri de încălcare a condițiilor de ședere în regimul de carantină a persoanelor sosite în Israel după 12.03.2020 ora 20.00, acestea riscă aplicarea pedepsei cu închisoarea pentru 7 ani.

În contextul celor menționate mai sus Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel recomandă cetățenilor moldoveni, care intenționează să viziteze Israelul în cel mai apropiat timp, să se adreseze la consulară a misiunii diplomatice israeliene, iar în caz că nu pot asigura o ședere în carantină timp de 14 zile pe teritoriul israelian să se abțină de la călătorie sau să o contramandeze până la expirarea măsurilor restrictive.

Cetățenii moldovenii care deja se află în Israel sau care vor sosi până la 12.03.2020 ora 20.00 pot să-și continue sejurul cu următoarele condiții: La primele simptome de boală să contacteze serviciul de urgență medicală 101; Să urmeze reguli stricte de igienă; Să evite locurile aglomerate, inclusiv transportul public, locuri de agrement și centre comerciale, spitalele și clinicile; ghidul turistic trebuie să monitorizeze și să înregistreze toate locațiile unde se vor afla turiștii.