Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Republica Moldova și Statul Israel își vor intensifica cooperarea economică

Publicat:Wed, 10/06/2020 - 10:34

10 iunie 2020, Tel-Aviv – Aprofundarea relațiilor comercial-economice, identificarea parteneriatelor reciproc avantajoase, precum și stabilirea contactelor dintre agenții economici din Republica Moldova și Statul Israel în diverse sfere de activitate, au fost discutate în cadrul întrevederii ambasadorului Gabriela Moraru cu directorul departamentului economic pentru cooperare cu statele CSI al MAE israelian, Michael Lotem.

În condițiile actuale, când economiile tuturor statelor au fost afectate de pandemie, aprofundarea relațiilor comercial-economice constituie un obiectiv major în activitatea misiunii diplomatice, a menționat ambasadorul Gabriela Moraru în debutul întrevederii. Chiar dacă efectele economice vor fi resimțite în timp, reluarea dialogului economic intens, stabilirea a noi parteneriate dintre agenții economici din cele două țări, precum și identificarea a noi sfere de cooperare, vor contribui la reducerea consecințelor negative ale recesiunii economice, a mai adăugat ambasadorul Moraru.

Ambasadorul Gabriela Moraru și Michael Lotem au subliniat importanța pe care ambele state o acordă cooperării economice, menționând că există mai multe sfere de interes reciproc, precum medicina, agricultura, IT, turismul, etc.

A fost convenită inițierea unor videoconferințe dintre cadrele medicale din Israel și Republica Moldova, în vederea schimbului de opinii privind tratarea covid-19.

De asemenea, directorul Lotem a fost informat despre principalii indicatori economici din Republica Moldova, sferele de interes pentru investiții, obiectivele expuse pentru privatizare, oportunitățile de activitate în cadrul Zonelor Economice Libere, etc.