Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Serata de Rosh HaShana a asociației „Beit Basarabia”

Publicat:Fri, 04/10/2019 - 09:58

La 4 octombrie curent, Asociația „Beit Basarabia”, condusă de profesorul Dan Korn, și Ambasada RM în Statul Israel au organizat serata tradițională de Rosh HaShana, în cadrul căreia au fost discutate proiectele de viitor ale asociației, menționați liderii asociației pentru devotamentul lor în promovarea culturii RM și menținerea legăturilor bilaterale culturale și spirituale dintre ambele state.

Astfel, ambasadorul RM a subliniat importanța activității liderilor asociației în propagarea culturii și tradițiilor moldovenești, iar președintele asociației Dani Korn a menționat importanța păstrării memoriei originii evreilor din Basarabia și Republica Moldova.

Ambasadorul Gabriela Moraru și vicepreședintele asociației Lev Vainboim au oferit mențiuni liderilor asociației „Beit Basarabia” din diferite localități israeliene pentru activitatea și eforturile depuse în vederea susținerii aprofundării legăturilor dintre ambele popoare.

Pentru prima dată la serată au participat și liderii comunităților române, precum și directorul Institutului Român de Cultură din Israel.