Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Vizita Ambasadorului Gabriela Moraru în municipiul Ma'alot Tarshiha

Publicat:Mon, 16/09/2019 - 13:30

La 15 septembrie curent, ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel dna Gabriela Moraru a vizitat municipiul Ma'alot Tarshiha, unde s-a întâlnit cu primarul acestuia - dl Arkady Pomerantz și membrii Consiliului Municipal. În cadrul întrevederii s-a constatat dorința ambelor părți pentru ca municipiul Ma'alot Tarshiha și un oraș din Republica Moldova să stabilească o colaborare fructuoasă în vederea schimbului de experiență în domeniile economic, cultural, sportiv și artistic, precum și menținerea și dezvoltarea unor legături permanente de prietenie și cooperare în beneficiul ambelor părți.

Ma'alot Tarshiha este un oraș din nordul Israelului, situat în Galileea. A fost fondat în 1963 prin fuziunea așezării evreiești Ma'alot cu satul arab Tarshiha. Comunitatea mixtă arabă creștino-musulmană din Tarshiha are o îndelungată istorie, aici fiind găsite mormânte creștine datând din secolul al IV-lea. Tarșiha este, de asemenea, menționat de către cruciați în secolele XII-XII.

Orașul evreiesc Ma'alot a fost fondat în 1957, de către primii coloniști care au venit din România și Maroc, fiind populat ulterior în anii '70-'80 de către imigranții din Regiunea Autonomă Evreiască din fosta URSS.