Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Noutăţile Ambasadei

19/10/2020 | Noutăți

Adresele secțiilor de vot deschise în Statul Israel

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

La 1 noiembrie 2020 vor avea loc alegerile Președintelui Republicii Moldova. Cu această ocazie, sunteți invitați să vă exercitați dreptul de vot la una din următoarele secţii de votare deschise pe teritoriul Statului Israel:

Secţia de votare nr.1/358 din or. Tel Aviv -...Read more
16/10/2020 | Noutăți

Decizia privind ieșirea din carantina ermetică în Statul Israel

Stimați cetățeni,

La 15 octombrie curent, cabinetul israelian de miniștri a decis adoptarea primei etape de ieșire din carantina ermetică în Israel, care va fi introdusă din 18 octombrie curent. Prima etapă prevede:

Scoaterea interdicției de circulație a cetățenilor doar la 1 km de la casă;...Read more
12/10/2020 | Noutăți

Cetățenii moldoveni aflați la muncă în Israel pot beneficia de suport juridic gratuit

Tel Aviv, 12 octombrie 2020 – Acordarea suportului juridic gratuit, precum și apărarea drepturilor cetățenilor moldoveni aflați la muncă în Statul Israel au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului I, Alexandr Roitman cu Noa Neeman și Shiri Lev-Ran Lavi, reprezentanții Departamentului Comisarului pentru Drepturile Muncitorilor Străini din cadrul Ministerului Muncii, Afacerilor și...Read more

09/10/2020 | Noutăți

Artiști din Israel solidari cu colectivul Filarmonicii Naținonale “Serghei Lunchevici”

Sunt onorată de vizita la ambasadă a artiștilor moldoveni, stabiliți în Statul Israel, care au activat la Filarmonica Națională, cu scopul de a-și exprima solidaritatea cu artiștii moldoveni în legătură cu incendiul nefast al unuia din principalele lăcașe de cultură – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Cu regret, situația pandemică nu a permis adunarea tuturor artiștilor...Read more

01/10/2020 | Noutăți

Anunt

Stimați cetățeni,

În legătură cu agravarea situației pandemice în Statul Israel, cabinetul israelian de miniștri a decis introducerea carantinei ermetice în Israel în perioada de 25 septembrie – 14 octombrie 2020.

Carantina ermetică prevede:

- Închiderea ermetică a țării în perioada 25.09-14.10.2020;

- Păstrarea obligatorie a distanței sociale de doi metri;...Read more

21/09/2020 | Noutăți

Întrevederea ambasadorului Gabriela Moraru cu reprezentanții companiei Toka Group

21 septembrie 2020, Tel Aviv – Cooperarea Republicii Moldova cu compania israeliană de securitate cibernetică Toka Group a fost discutată în cadrul întrevederii ambasadorului Gabriela Moraru cu Yaron Rosen, președintele și co-fondatorul și Nir Peleg, vicepreședinte pentru proiecte strategice a companiei menționate.

Ambasadorul Gabriela Moraru a salutat selecția companiei Toka Group de...Read more

18/09/2020 | Noutăți

Participarea ambasadorului Gabriela Moraru la Recepția oferită de Președintele Statului Israel cu ocazia Sărbătoririi Noului an Evreiesc

La 15 septembrie curent, ambasadorul Gabriela Moraru a participat la Recepția oferită de Președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, Corpului Diplomatic cu ocazia sărbătoririi Noului an Evreiesc - 5781.

În cadrul discursului său, președintele israelian a ținut să specifice, chiar în debut, că a fost o onoare să găzduiască în ianuarie curent Forumul Memoriei Holocaustului, la care au...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

24/10/20 | Comunicate de presa

24 octombrie 2020, Lisabona - Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe al Portugaliei cu Ana Paula Zacarias, secretar de stat pentru Afaceri Europene și Eurico Brilhante Dias, secretar de stat pentru Internaționalizare.

23/10/20 | Comunicate de presa

23 octombrie 2020, Lisabona – Dumitru Socolan, secretar de stat și Madalena Fischer, director politic în cadrul Ministerului de externe al Portugaliei au desfășurat următoarea rundă a consultărilor politice bilaterale între diplomațiile celor două state. 

22/10/20 | Comunicate de presa

22 octombrie 2020, Chișinău - Șeful diplomației moldovenești, Oleg Țulea, l-a primit pe ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Anatolii Kalinin.

22/10/20 | Comunicate de presa

22 octombrie 2020, Viena – În cadrul ședinței Consiliului Permanent al OSCE, Șeful Misiunii OSCE în Moldova a prezentat raportul semestrial de activitate a Misiunii, axat în mare parte pe evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană.

22/10/20 | Comunicate de presa

22 octombrie 2020, Madrid – În capitala Spaniei a avut loc reuniunea delegațiilor Ministerelor Afacerilor Externe al Republicii Moldova și Regatului Spaniei, conduse de secretarii de stat, Dumitru Socolan și Cristina Gallach Figueras.