Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel

A A A

Sfaturi de călătorie

În atenția cetățenilor Republicii Moldova care în cadrul călătoriilor sale intenționează a tranzita teritoriul Statului Israel.

Autoritățile israeliene cataloghează drept ”călători în tranzit” doar acele persoane, care dispun de bilete avia care NU presupun necesitatea părăsirii zonei de tranzit din aeroportul Be-Gurion (Tel-Aviv).

Călătorii a căror itinerar de zbor presupune schimbarea companiilor avia, cu o înregistrare obligatorie a biletelor avia la ghișeul companiei din incinta aeroportului Ben-Gurion, cu preluarea și re-înregistrarea bagajelor, NU se consideră de către autoritățile israeliene drept călători în tranzit. Temei pentru astfel de decizii o constituie necesitatea traversării frontierei de stat, în acest sens, față de asemenea călători sunt aplicate procedurile utilizate în raport cu persoanele care intenționează să viziteze Statul Israel.

Dat fiind faptul că cerințele față de persoanele care călătoresc în Statul Israel sunt foarte dure, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, recomandă să vă planificați călătoria care presupune tranzitarea Statului Israel, în așa mod, încât să NU fie necesară părăsirea zonei de tranzit a aeroportului.

În cazul în care, călătoria Dumneavoastră presupune necesitatea traversării frontierei israeliene, Vă recomandăm insistent să vă asigurați că accesul pe teritoriul Statului Israel va fi permis de către autoritățile israeliene, în caz contrar vă asumați riscul de a fi reținut și ulterior deportat în punctul inițial al călătoriei ( țara de unde ați sosit în Israel) sau în Republica Moldova, cu aplicarea față de dumneavoastră a tuturor interdicțiilor de a vizita Statul Israel care sunt aplicate față de persoanele deportate.